• BIST 8718.11
  • Altın 2244.085
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1487
  • Siirt 7 °C

Fetullah Gülen'in avukatlarından iade açıklaması

Fetullah Gülen'in avukatlarından iade açıklaması
Donald Trump’ın İstihbarat Danışmanı ve Muhtemel Savunma Bakanı emekli Korgeneral Michael Flynn’ın açıklamaları sonrası yer yerinden oynadı.

Fetullah Gülen’in avukatlığını üstlenenAmerikalı şirket Flynn’in yaptığı açıklamalara cevaben yazılı bir açıklamaylakarşı savunma yaptı.

 

 

HUKUK FİRMASI’NDA AÇIKLAMA

Fetullah Gülen'i savunan hukuk firmasıSteptoe & Johnson LLP,  yaptığı yazılı açıklamada Trump'ınbaşdanışmanı Flynn’ın kaleme aldığı makalenin "Trump'ın politikasıolmadığını ümit ettiklerinibelirtti. 

 

Gülen’in avukatları açıklamada, "İadesüreci ciddi bir süreçtir, bu tür durumlarda ne yapılması gerektiği Türkiye’yleyapılan iade anlaşması uyarınca yönetilir. Siyasi bir mesele halinegelmemelidir." ifadesini kullandı.

 

Avukatlar açıklamada, "ABD, güçlü demokratik kurumlara sahiptir ve buna bu tür konuların elealındığı yargı da dahildir. Bunu gelecek hükümet için de ümit ediyoruz vebundan eminiz” ifadelerine yer verdi.

 

Flynn ne demişti?

 

Trump'ın başdanışmanı Flynn, kaleme aldığımakalesinde dünyada bir kriz olduğunu ve bu dönemde gerçek dostlarınhatırlanması gerektiğini kaydetmişti.

 

 

USAME BİN LADİN’E BENZETTİ

Flynn, makalesinde ABD'nin, Gülen'esığınak olmaması gerektiğine işaret ederek, "Arka bahçemiz Pensilvanya'yarahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafındanWashington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmakmantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame binLadinine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzelbir köyde yaşadığını ve aynı anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriylefonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?" yorumunuyapmıştı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim