• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Siirt 8 °C

Hizan İçme Suyu Hattındaki Arıza Giderildi

Hizan İçme Suyu Hattındaki Arıza Giderildi
Kurtalan, Tillo İlçeleri ile Gökçebağ, Kayabağlar ve Atabağı Beldelerinin İçme Suyunu karşıladığı Hizan İçme suyu hattında meydana gelen heyelan sonucu açıkta kalan su boruları Su ve Kanalizasyon İşleri (SİSKİ) Müdürlüğünün zarar görmemesi için hummalı ça

Kurtalan, Tillo İlçeleri ile Gökçebağ, Kayabağlar ve Atabağı Beldelerinin İçme Suyunu karşıladığı Hizan İçme suyu hattında meydana gelen heyelan sonucu açıkta kalan su boruları Su ve Kanalizasyon İşleri (SİSKİ) Müdürlüğünün zarar görmemesi için hummalı çalışmaları sonucu üstü kapatıldı.

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlardan dolayı Hizan İçme Suyu hattında heyelan meydana geldiği ve heyelanın ardından Siirt merkez, İlçe ve beldelerin su ihtiyacını karşılayan Hizan İçme suyu hattının İkizler köyü kısımlarında arıza meydana geldi. Arıza kısa sürede SİSKİ Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ile giderildi.

Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimizin yanı sıra Kurtalan, Tillo ilçeleri ile Gökçebağ, Kayabağlar ve Atabağı beldelerinin içme suyunu karşıladığı hizan İçme suyu boru hattının ilimiz merkez ikizler köyü alt kısımlarında 11 Aralık pazartesi günü arıza meydana geldi.  Arıza sonucu 1000’lik çelik boruların yaklaşık 170 metrelik kısmı arızadan akan suların toprak sürüklemesi sonucu açıkta kalmıştır. Açıkta kalan su borularının dış etkenlerden korunması amacıyla Belediyemiz İş makineleri ve personelimiz ile 2 günlük bir çalışma sonucu açıkta olan boruların üzerleri stabilize çalışmaları ile kapatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 3571 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim