• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Siirt 13 °C

Hapiste o isimle kalmak istiyor

Hapiste o isimle kalmak istiyor
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanmasının ardından dün avukatı eski Milletvekili Aysel Tuğluk’la 1 saatlik bir görüşme yaptı.

ABDULLAH ZEYDAN’LA KALMAK İSTİYOR

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne konulanSelahattin Demirtaş’ın odasında hala yalnız olduğu ve oda arkadaşı olarak aynıcezaevinde kalan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile kalmak istediğiyönünde cezevine dilekçe verdiği fakat dilekçeye henüz cevap alamadığıöğrenildi.

 

PARTİ TARTIŞIP AÇIKLAMA YAPACAK

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP EşbaşkanıSelahattin Demirtaş’ı moral olarak iyi gördüğünü söyleyen avukatı Aysel Tuğluk,çok kapsamlı bir görüşme yaptıklarını ve Demirtaş’ın tecrit koşullarındatutulduğunu söyledi.

Yaptıkları görüşmeyi partideki yetki kurullarla tartışıpkonuşacağız diyen Tuğluk gerekli açıklamayı da daha sonra yapacaklarınısöyledi.

 

TECRİT KOŞULLARINDA TUTULUYOR

Aysel Tuğluk açıklamasında “Bir takım açıklamalarımız olacakhalen tek kalıyor. Abdullah Zeydan ile bir araya getirilme yönündekibaşvurusuna henüz yanıt verilmiş değil. Bir tecrit durumu diyebiliriz.Selahattin bey bu durumu aslında çok ön plana çıkarmak istemedi. Bu durum devamettiği sürece biz de şimdi şu noktadan itibaren bir değerlendirme yapmayıdüşünüyoruz. Gerekli itirazları ve başvuruları yapacağız. Pek çok şeyi var onlardaha sonra paylaşacağız" diye konuştu.

 

MÜCADELEYE DEVAM MESAJI VERMİŞTİ

Öncelikle bütün dostlara selam ve sevgilerimi iletiyorum. Ülkemizin her gün daha fazla karanlığa itildiği bu günlerde, bizim hukuksuz bir şekilde tutuklanmamız. Sadece bu karanlığın biraz daha koyulaşmasına sebep olmuştur. Ancak bizi bu karanlıkta teslim alacağını sananlar, unutmasınlar ki tek bir kibrit çöpü, tek bir mum bu karanlığı aydınlatmaya yeterlidir. Bulunduğumuz yer ve koşullar ne olursa olsun halkımızın özgür yarınlarda barış içerisinde yaşaması için gerekirse mum gibi yanmaya devam edeceğiz. Herkes demokrasi mücadelesinde görev başında olmalı, canla başla bu karanlığı ortadan kaldırıp aydınlık geleceğimiz için çalışılmalıdır. Moralim ve sağlığım çok iyidir. Sevgilerimle.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3237 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim