• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Siirt 21 °C

Atalay'dan Demirtaş'a Sert Çıkış

Atalay'dan Demirtaş'a Sert Çıkış
HDP'li Selehattin Denirtaşın güvenlik paketine karşılık sokağa çıkacaklarını açıklaması türkiye gündemini ayağa kaldırdı. Tartışmalara ak parti genel başkanı yardımcısı olan ve parti sözcüsü olan Atalay da katıldığı ortaya çıktı. Atalay, bunun bir siyase

HDP Eş genel başkanı olan Selahattin Demirtaş ile ilgili çok önemli gelişmeler. Demirtaşın :"güvenlik paketine karşı kıyameti koparacağız" sözlerine kardın AKP sözcüsü olan Beşr Atalay da yanıt geçikmedi bu çok önemli gelişmeler türkiye gündeminde çok konuşulacağa benziyor. Beşir Atal şu ifadeleri kullandı:"Bu kabul edilemez. Demokrasilerde bu süreçler bellidir" şeklinde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bu konuda hükümetimiz önemli tedbirler alıyor. Bu konuda çözüm süreci, yol haritası ve bunu gidişatı ile ilgili net bir politika ve tutum içindeyiz. Bulanık bir şey yok. Hedef ülkemizin her köşesinde şiddet olmasın, her konu siyaset ile tartışılıp görüşülsün. Bunanla ilgili HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın çok tepki çeken de bir açıklaması oldu. Meclis’e gelecek olan güvenlik reform paketi ile ilgili bir açıklama. Bu kabul edilemez. Demokrasilerde bu süreçler bellidir. HDP TBMM’de grubu olan bir partidir. Bir yasa bir tasarı geliyorsa Meclis’e, muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Yasalarda bu imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu bırakıp milleti sokağa çağırmak kabul edilemez. Bu siyasi tutum değildir. Eski alışkanlıklardır. Bu kendilerinin hem siyaset yapmaya çalışan hem de bir türlü sokaktan şiddetten vazgeçmeyen tutumlarıdır. Herkesi daha demokrat bir tavra davet ediyoruz.

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim