• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Siirt 13 °C

Atatürkün Önemli Vasiyeti İle İlgili Şok Gelişmeler

Atatürkün Önemli Vasiyeti İle İlgili Şok Gelişmeler
Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılışından şu ana kadar sürekli gündemde tepki ile gündeme geliyor. Atatürk orman çitliği arazisinde yer almakta olan Cumhurbaşkanlığı SArayının ulu önder atatürkün vasiyetine aykırı olduğu iddiası ile dava açıldığı öne sürüldü b

Atatürk ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıldı. Mimarlar odası başkent Ankara şubesinin yaptığı flaş açıklamalara göre Atatürk ORman Çİftliği alanındaki talana itiraz den meslek odaları mahkemede haklı bulunduğu söyleniliyor bu gelişmeler sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği ve amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle "vasiyeti ihlal" davası açtıklarını dile getiren Candan, davanın ilk duruşmasının bugün görüldüğünü ve kendileri açısından oldukça değerli bir karar verildiğini ifade etti. Candan, şöyle konuştu: "Davada devlet arşivlerine müzekkere yazılarak Mustafa Kemal Atatürk 'ün vasiyetinin ve AOÇ ile ilgili hazırladığı bağış senedinin, ekli tüm belgelerin gönderilmesi talep edildi. Dava kabul edilmiş oldu, biz de bu davanın tarafları olarak bu sürecin bir parçası haline geldik. Çünkü karşı tarafın, davanın müdahili olmadığımız ve süreyi geçirdiğimize yönelik savunmaları varken, mahkemenin bizi taraf olarak görmesi, araştırma yapmaya başlaması, devlet arşivlerinin açılarak bağış senedinin ve vasiyetnamenin istenmesini önemli bir aşama olarak görüyoruz. Bu artık hepimizin davası. Çünkü kamusal kullanım için bağışlanmış bir alanın üzerinde amacına aykırı kullanımlara gidilmesi doğru değil."

Bu haber toplam 3990 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim