• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Siirt 21 °C

Başbuğ'dan Yalman'a Şok Sözler!

Başbuğ'dan Yalman'a Şok Sözler!
Son günlerde çeşitli davalar hakkında konuşan Aytaç Yalman'ın, İlker Başbuğ'u eleştirdiği ve zaman zaman suçladığı ifadelerine bugün İlker Başbuğ çok sert yanıtlar verdi.Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendisini görevini yapmamakla suçlayan eski Ka

Son günlerde çeşitli davalar hakkında konuşan Aytaç Yalman'ın, İlker Başbuğ'u eleştirdiği ve zaman zaman suçladığı ifadelerine bugün İlker Başbuğ çok sert yanıtlar verdi.Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendisini görevini yapmamakla suçlayan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a Twitter'dan yanıt verdi. Başbuğ, kendisini "görevini yapmamak" la suçlayan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a cevap verdi. Başbuğ, "Çizgimiz ve duruşumuz bellidir. Çizgimiz düz, duruşumuz ise diktir" dedi.


Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ,  kendisini 'görevini yapmamak'la suçlayan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’a   Twitter 'dan yanıt verdi. 'Çizgimiz ve duruşumuz bellidir. Çizgimiz düz, duruşumuz ise diktir' diyen İlker Başbuğ, şu ifadeleri kullandı: “Türk Ordusu'na ve işgal etmiş olduğum makama saygımdan dolayı, mahkemede 'iftiralara' karşı savunma yapmayı reddettim. Bugün de kimse benden, aynı nedenlerle, bir gazetede çıkan röportajda hakkımda ortaya atılan 'akıl dışı' iddia ve iftiralara karşı cevap vermemi beklemesin. Yine de bu konuya ilişkin düşünce ve görüşlerimi öğrenmek isteyenler, 02.03.12'de Balyoz mahkemesinde tanık olarak yaptığım konuşmaya ve 'Suçlamalara Karşı Gerçekler' kitabımın 56 ve 57. sayfalarına bakabilirler. Son Söz: Bizim çizgimiz ve duruşumuz bellidir. Çizgimiz düz, duruşumuz ise diktir. Kamuoyu da her şeyi ve herkesi çok iyi bilir ve tanır.” 


Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u sert sözlerle eleştirmişti. Yalman, İlker Başbuğ’un 2003 yılında Birinci Ordu Komutanlığı'nda gerçekleştirilen seminer hakkında kendisine bilgi vermediğini söylemişti. Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman, "Bu bilgiyi bana vermedi, yani görevini yapmadı. Siz görevinizi yapsaydınız ‘Balyoz’ olarak isimlendirilen dava olmayacak, yüzlerce suçsuz insan cezaevinde olmayacaktı” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim