• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 18 °C

Bıttım sabunu

Bıttım sabunu
Bıttım sabunu faydaları ile birçok soruna çözüm getiriyor. Artık bıttım sabunu siparişi vermek çok daha kolay oldu.

Bugün sizlere son zamanların en çok arananlar ve tercih edilen sabunların başında gelen bıttım sabununu tanıtacaz. Bıttım sabunu piyasada satılan diğer sabunlardan çok farklı bir sabundur. Çok eski bir geçmişe sahip olan bu sabun yüzyıllardır aynı geleneksel yöntemler ile tamamen doğal bir şekilde üretimi yapılmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan şirin ilimiz Siirt ve civarında yetişen yabani fıstıklardan toplanan bıttım meyvesi sabun yapımında kullanılmaktadır. Çok zahmet ve uğraş neticesinde çitçilerin ve üreticilerin verdikleri emek neticesinde ortaya çıkan bıttım sabunu insan sağlığına verdiği eşsiz faydası ile keşfedilmeyi bekliyor. Çok yıllar öncesi  Mezopotamya’da kurulan en eski uygarlıklardan biri olarak bilinen Sümerliler tarafından keşfedilen bıttım sabunu, o zamanın insanları tarafından temizlenmek için kullanıldığı rivayet edilmektedir. İşte bu mucizevi sabun enson 2000 yıllarında İngiltere’ye bağlı Galler Prensi tarafından güneydoğu Anadolu bölgesine yapmış olduğu bir ziyaret sırasında tezgahta tesadüfen görüp alması ile şöhreti yurt dışına ulaşır. Özellikle bu tesadüfü gerçekleşen olaydan sonra Avrupa bilim insanları bıttım sabununu incelemeye başlar. Birçok Avrupa ülkesinin önde gelen üniversitelerinde bilimsel araştırmalara konu olan bıttım sabunu insan sağlığı açısında çok faydalı olduğu tespit edilmektedir.

Bıttım sabunu içerdiği bıttım yağında tespit edilen mikrop ve bakteri yok edici özelliği ile günümüzde tıbbın yetersiz kaldığı saç dökülmesi gibi köklü bir soruna çözüm getirmektedir.  Bıttım sabunu saç dökülmesi başta olmak üzere daha birçok hastalık için şifa kaynağıdır. Bıttım sabunu kullanan insanlarda saç dökülmesinin tamamen durduğu ve saçların daha sık ve gür bir bicimde hacim kazandığı gözlemlenmiştir. Bıttım sabunu saç dökülmesi yanı sıra özellikle ergenlik dönemleri , doğum öncesi veya sonrası oluşan akne ve sivilcelerin giderilmesinde yardımcı olur. Bıttım sabunun faydalarını kısaca saymak gerekirse; saç dökülmesi, kepek, akne, sivilce, egzema, sedef ve hatta vücudun bütün gözeneklerini açarak kaşıntıları giderir.

Peki bu mucizevi bitki ile elde edilen bıttım sabununa nasıl ulaşabiliriz? Bıttım sabunu üretimi yapan ve gelişen teknolojik imkanlar ile www.bittimsabunsiparis.com internet adresinden temin edebilirsiniz. İnternet sitesi üzerinde sipariş ettiğiniz bıttım sabunu Türkiye’nin neresinde olursanız olun ayağınıza kadar geliyor. Üstelik bittimsabunsiparis.com sitesi hiçbir şekilde kargo ücretide talep etmemektedir. Sizlerde doğanın bize vermiş olduğu bu mucizevi sabunu sipariş vererek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3187 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim