• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Siirt 18 °C

Davutoğlu'ndan İstanbul kongresinde flaş beyanatlar!

Davutoğlu'ndan İstanbul kongresinde flaş beyanatlar!
Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı İstanbul Kongresi'nde flaş beyenatlarda bulundu.Başbakan Ahmet Davutoğlu partililere yüzde 60 oy hedefi gösterdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yüklenerek,"Ana muhalefet partisi lideri misin, ana paralel partisi lideri mi? Karar ver" dedi.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salonu dolduran binlerce partiliyi selamlayan Davutoğlu, AK Partililere karanfil attı. Salonu adım adım gezen Davutoğlu zaman zaman yanına gelen çocukları sevdi. Kongrede konuşan Davutoğlu, sözlerine İstanbulluları selamlayarak başladı.
İstanbul’un insanlık tarihine nüfus eden bir şehir olduğunu söyleyen Davutoğlu, “AK Parti de konjonktürel bir siyasi parti değildir, insanlığın vicdanını temsil eden bir partidir. İstanbul tarihin akışına mühür vurmuş bir şehirdir. İstanbul gibi AK Parti de tarihin akışına mühür vurmuştur. İstanbul tarihin akışını takip edenler için bir pusula gibidir. İstanbul’u anlayan bizim medeniyet tarihimiz anlar. İstanbul bütün milletimizi temsil eder. Son aylarda birçok vilayette kardeşlerimizle buluştuk ama İstanbul’da bizi böyle gurur verici şekilde karşılayan bu mübarek insanlara baktığımızda tüm Türkiye’yi görüyoruz. Bütün Türkiye bu salonda. Eminim 81 vilayetten temsilciler buradadır” dedi.
“İNŞALLAH 7 HAZİRAN’DA 81 İLDE DE MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”
AK Parti’nin birlik siyasetini takip ettiğini belirterek, “Bölünmüş coğrafyalara, belli bölgelere hapsedilen siyaset AK Parti’yi temsil edemez. 5 ay içinde bütün vilayetlerimizi dolaştım. Sabah Erzurum’da öğleden sonra Balıkesir’de kongre yaptık. Diyarbakır’da, Batman’da, İzmir’de yaptık. Her köşeye birlik mesajı ilettik. Başka hiçbir parti Türkiye’nin bütününü kuşatan bir siyaset diline sahip değildir. 2001 seçimine gören CHP 33 ilde milletvekili çıkaramadı. AK Parti 78 ilde birden milletvekili çıkardı. İnşallah 7 Haziran’da 81 ilde de milletvekili çıkaracağız. Onlar kıyıların partisidir CHP gibi. Bazıları sadece İç Anadolu'nun partisidir. Bazıları Doğu Anadolu partisidir. Türkiye’nin her yerinde siyaset yapan yegane parti AK Partidir” diye konuştu.
“BİR DAHA KİMSE BU TOPRAKLARI BÖLECEK ŞEKİLDE FAALİYET YAPMA FIRSATI BULAMAYACAK”
Çözüm sürecinin önemine dikkat çeken Davutoğlu, “Bütün milletimize iletmek istiyorum. Olağanüstü kongrede emanete bize verildiğinde söz verdik. Çözüm süreci AK Parti siyasetinin en önemli projesidir. Biz çözüm süreci derken Muğla’da buluştuğumuz yiğitlerle, Ege’de kucaklaştığımız zeybeklerle, Diyarbakır’da kucaklaştığımız Kürt yiğitleri ile tek bir millet idealinin bugünkü yansımasıdır. Bu birliği korumaya devam edeceğiz. Bir daha kimse bu toprakları bölecek şekilde faaliyet yapma fırsatı bulamayacak. Bu topraklarda ayrımlara dayalı siyaset hakim olmayacak. Alevi Sünni ayrımı yapılamayacak. Herkes kendi kültürel kimliğini yaşayacak ama tek bir milletin ferdi olduğunu unutmayacak, tek bir bayrağın aziz gölgesini koruyacak” şeklinde konuştu.
“7 HAZİRAN’DA YÜZDE 60 DEMEYE HAZIR MISIN”
Salona dolduran partililere 7 Haziran seçimleri için hedef de gösteren Davutoğlu, “İnşallah 7 Haziran’da yüzde 60 demeye hazır mısın. İstanbul siyasetin ibresidir. İstanbul’da birlik beraberlik varsa Türkiye’de de vardır” ifadelerini kullandı.
“ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLAYAN 12 EYLÜL ANAYASASI TARİH ÇÖPLÜĞÜNDE YERİNİ ALACAK”
Konuşmasında Ak Parti’nin özgürlükler konusunda verdiği mücadelenin altını çizen Davutoğlu, “İktidara geldiğimizde 28 Şubat baskısı üzerimizdeydi, başörtülüler üniversite kapılarındaydı, imam hatip liselerine ikinci sınıf muamelesi yapılıyordu, gayrimüslim azınlıklar iç tehdit gibi algılanıyordu. Ak parti geldi ve şunu söyledi. İnsan onuru siyasetin esasıdır. Bunun teminatı da özgürlüklerdir. Olağanüstü hali kim kaldırdı AK Parti. Başörtü yasağını kim kaldırdı AK Parti. Kat sayı zulmünü kim kaldırdı. Büyük bir demokrasi hamlesini hayata geçirdik. 7 Haziran’da emaneti aldığımızda en önemli hedeflerimizden biri özgürlükçü bir anayasayı Türkiye’nin temel yasası olarak milletle birlikte yazacağız. Yeni anayasanın en temel ilkesi özgürlükçü olması olacak. Özgürlükleri kısıtlayan 12 Eylül anayasası tarih çöplüğünde yerini alacak. Milletin seçtiği parlamento, katılımcı bir anayasayı yazıp milletimize sunacak inşallah” dedi.
“MEYDANI NE GEZİCİLERE, NE PARALEL ÇETEYE, NE DE VANDALLARA BIRAKMAYACAĞIZ”
Gezi olaylarını, 17-25 Aralık operasyonların ve 6-7 Ekim olaylarını hatırlatan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu kaos ortamı karşısında AK Parti kadroları dimdik durdu. Ne gezi olaylarında çapulculara, ne 17-25 Aralık’ta paralel çeteye, ne de 6-7 Ekim olaylarında Kobani’yi bahane eden vandallara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız. Ülkemizin güvenliğini, huzurunu tehdit eden herkes karşısında AK Parti kadrolarını bulacak. Son bir haftada gelişmeler bakın. Biz 6-7 Ekim olaylarından sonra hemen çok yoğun bir çalışma ile iç güvenlik reform paketi hazırladık. Tartışa tartışa AB standartlarında bir paket hazırladık. Meclise sevk ettik. Geçen Salı günü grup konuşmalarında bütün partiler direnme çağrısında bulundu. Ben onlara 3’üzler diyorum CHP, MHP ve BDP. Salı günü CHP Genel Başkanı grubunda konuşuyor ’bu güvenlik paketine karşı direnme hakkınızı kullanın’ Aynı İsmet İnönü’nün ‘ihtilal haktır’ demesi gibi. Tam o saatlerde New York Times’ta paralel çete başının makalesi yayınlanıyor. Hani şu paralel çete başı 28 Şubat zulmü devam ederken onu eleştirmeyip ‘devlete itaat edin’ diyen zat. Mavi Marmara şehitleri olduğunda ‘İsrail’den izin alınsaydı’ diye zat. Şimdi halkın oyu ile işbaşına gelmiş Türkiye Cumhuriyet hükümetini dünyaya şikayet ediyor. Çünkü bir kampanya başlatıyor. İşaret fişeği veriyor. Seçim kampanyasını başlatmış oldu. Türkiye’de CHP, MHP, HDP’ye mesaj yolluyor. ‘Bu hükümetten kurtulmak isterseniz benimle işbirliği yapın’ diyor. Kılıçdaroğlu da buradan yanıt veriyor ‘evet sizinle beraberiz’ diyor. Biz de ona diyoruz ki özgürlükler bizim teminatımızdadır. Kim yürümek isterse kanunun belirlediği yerlerde özgürce yürüyüşün yapar. Ama ister Kılıçdaroğlu olsun ister başkası bu yasa çıktıktan sonra kim eline molotof kokteyli alırsa gerekli olan cevabı da alır. Güvenliklerin teminat altında olmadığında nelerin olacağını Suriye’de Irak’ta görüyoruz. Hiçbiri şekilde bu ülkede kaos çıkarılmasına izin vermeyeceğiz.”
“KILIÇDAROĞLU PARALELLE OYNUYOR, SİZE VAKTİ YOK”
“Kemal pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım” şeklinde slogan atan partililere yanıt veren Davutoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu şimdi paralelle oynuyor, sizinle oynamaya vakti yok. İstanbul sokaklarında değil Pensilvanya’da oynuyor. Biz milletimizle zeybek de, horon da beraberiz, onlar da paralel çeteyle tuzakta beraber” ifadelerini kullandı.
“ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ MİSİN, ANA PARALEL PARTİSİ Mİ”
CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, “Başınız kaldırın ve sorun Kılıçdaroğlu’na NYT’de yayınlanan makale ile niye aynı gün çağrı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi mi ana paralel partisi misin?” diye konuştu.
 
ADALETE İPOTEK KOYMAYA KALKIŞANLAR, PARALEL YAPI UZANTILARINA SÖYLÜYORUM
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa ile birlikte milletin egemenliğinin kuvvetlendirileceğini belirterek, “Yepyeni bir siyasal sistemin önünü açacağız. Yeni bir siyaset dönemi başlayacak” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Davutoğlu, Türkiye’de ve dünyada adaleti hakim kılacaklarını belirterek, “Yargı üzerinden HSYK üzerinden adalete ipotek koymaya kalkışanlar, paralel yapı uzantılarına söylüyorum. Bütün hevesleri kursaklarında kaldı. HSYK seçimleri, ardından adalet reformu Türkiye’de adaletin hakim kılınmasını sağlayacak. Bütün milletimi merhametle kucaklamaya devam edeceğiz. Adaleti dünyada da hakim kılacağız. Yurtta adalet dünyada adalet. Adaletin gereği olarak gelir dağılımını düzelttik. Dünyada adaletin gereği olarak da Filistin’e, Suriye’ye, Irak’a, Saraybosna’ya, Üsküp’e sahip çıktık” diye konuştu.
Davutoğlu, Türkiye’nin 12 yıl içerisinde aciz düşmüş bir devletten, kudretli bir devlete dönüştüğünü vurgulayarak, “Dün Sakarya ve Kocaeli’ndeydik. Deprem acılarını hatırlayanlara anlattık. Orada deprem olduğunda oraya ulaşamayan bir hükümet vardı ama Van’da deprem olduğunda ortaydık. İşte kudretli devlet budur. Devletimizde kudreti kıskananlar bütün tuzaklarla, lobilerle bu kudrete darbe vurmaya kalkışıyorlar. Kudretimizin kaynağı milletin iradesidir. Bu iradeyi her halükarda egemen kılacağız. Yepyeni bir anayasa ile devletin kudretini daha da tahakküm edeceğiz. 2023 yılında İstanbul semalarında yüzde yüz Türk yapımı savaş uçağımız uçacak. Kudretli devlet budur. Vatandaşı zulümle karşılaştığında 25 bin vatandaşını Libya’dan tahliye edebilen devlettir. Kudretli devlet diplomatları kaçırıldığında burnu bile kanamadan getiren devlettir” şeklinde konuştu.
“YEPYENİ BİR SİYASAL SİSTEMİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”
Milli iradeye karşı kurulacak her türlü komplonun karşısında olacaklarını vurgulayan Davutoğlu, “Kapılı kapılar ardında bu milletin geleceği belirlenemeyecek. Yeni anayasa ile birlikte millet egemenliğin tahkim edeceğiz. Yepyeni bir siyasal sistemin önünü açacağız. Yeni bir siyaset dönemi başlayacak. Başkanlık sistemi tartışıldığında rahatsız olanlara soruyorum. CHP, MHP ve HDP’ye. CHP ve MHP şimdi savundukları parlamenter demokrasiye vaktinde sahip çıktılar mı? Hiçbir zeminde korumadılar. Parlamenter sistemin kurulduğu 50’li yıllarda CHP Türkiye’de darbe kışkırtıcılığı yaptı. Şehit başbakanımızı idam sehpasına götüren bir zilleti yaşattılar. 12 Mart darbesi yapıldığında CHP’li Nihat Erim Başbakan oldu. 12 Eylül olduğunda rahmeti Ecevit bile CHP’nin kendilerine ihanet ettiğini ifade etti. 28 Şubatta bunların sesi çıkmadı. 2007’de büyük millet meclisi kendi iradesi ile Cumhurbaşkanını seçmek istediğinde e-muhtıraya destek CHP’den geldi. Bunlar milli iradeye hiçbir zaman sahip çıkmadılar”

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim