• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • Siirt 10 °C

Davutoğlu'nun kitabına için korsan önlemi

Davutoğlu'nun kitabına için korsan önlemi
Davutoğlu'nun kitabına için korsan önlemi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Stratejik Derinlik" isimli kitabını basan matbaalara yapılan baskında sanal ortamdaki korsan kitap kullanımına karşı bir dizi tedbir alındı. Türkiye Basım ...

Siirt Ajans Davutoğlu'nun kitabına için korsan önlemi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Stratejik Derinlik" isimli kitabını basan matbaalara yapılan baskında sanal ortamdaki korsan kitap kullanımına karşı bir dizi tedbir alındı. Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, operasyonlar sonucunda korsan kitapların piyasadan toplandığı ifade ederken , kopyalarının da dijital ortamdan kaldırıldığı duturdu. işte edetaylar ...

 

Davutoğlu'nun kitabına için korsan önlemi​ Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nden yapılan açıklamada, korsan kitap basanların, Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin uluslararası konumunu ifade ettiğini "Stratejik Derinlik" isimli kitabını da kopyaladığı, sattığı ve internetten de kullanıma açtığı ifade etti.

 

Korsan Kitap İhbar Hattı'na yapılan uyarıyı değerlendiren birliğin, matbaalardan ve sanal ortama da operasyon düzenlediği anlifade edilen açıklamada, düzenlenen operasyonlar sonucunda kitaplar piyasadan toplanırken, dijital baskılarının da internetten kaldırıldığı söylendi.

Açıklamada, Davutoğlu'nun kitabının izinsiz indirilmesini sağlayan internet sitelerinin ikaz üzerine kitabın linkini kaldırdığı vurgulandı. 

Yapılmış olan Açıklamada Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi: 

"Bu net olarak şu anlama geliyor; korsancılar o kadar gözü kara ve o kadar cesur ki, ülkenin Başbakanının yazdığı telifli kitabını dahi korsan olarak yayınlıyor. Sayın Başbakanımızın kitabının iki türlü korsanı var pek çok fazla kitapta olduğu gibi. Bir fiziki korsan, bir dijital korsan. Bu kitabın korsanının yayınını yapan ücretsiz indirebilme fırsatı bulduğunuz onlarca siteyi de kapatmış durumdayız."

Bu sene 205 dava ve soruşturmaya müdahil olduklarını ancak hiçbir kitap korsanın hapse girmediğini ifade eden Kaşıtoğlu, "Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere alakalı kurumları göreve davet ediyorum. Haklarında onlarca davası olan korsan kitap basıcılarının elini kolunu sallaya sallaya hala bu memlekette gezebiliyor olmaması lazım geliyor " dedi.

 

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim