• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Siirt 14 °C

Erdoğan: Yapabilecek güce sahibiz

Erdoğan: Yapabilecek güce sahibiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ocak ayında Batı Karadeniz’de yeni bir sondaja başlayacağız. Bu noktada yerli bir sondaj platformunun yapılması ihtiyacı da ortaya çıkabilir. Bu platformu da hamdolsun tersanelerimizde yapabilecek güce sahibiz. Bunun d

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ocak ayında Batı Karadeniz’de yeni bir sondaja başlayacağız. Bu noktada yerli bir sondaj platformunun yapılması ihtiyacı da ortaya çıkabilir. Bu platformu da hamdolsun tersanelerimizde yapabilecek güce sahibiz. Bunun da müjdesini vermek istiyorum. İhtiyaç durumuna göre yaklaşık 1 milyar dolar maliyeti olan petrol sondaj platformunu ilerleyen dönemde yüzde yüz yerli olarak inşa edebiliriz. Nereden nereye” dedi.

Türkiye Petrolleri’nin (TP) 60. Yılı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli törenle kutlandı. Resepsiyona; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, TP Genel Müdür Vekili Besim Şişman ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin artık petrol aramalarını kendi gemileriyle yaptığına dikkat çekti. Bir müddet sonra sondaj çalışmalarını da Türkiye’nin yine kendi platformlarında yapacak haline geleceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl önce faaliyete aldıkları, Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Karadeniz’de sismik aramalar gerçekleştirdiğini anımsattı.

Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim