• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 21 °C

Gezi Parkı davasında flaş gelişme!

Gezi Parkı davasında flaş gelişme!
‘Gezi Parkı’ davasına devam edildi flaş gelişmeler yaşandı.Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 14 sanık hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından bir kısım sanık avukatlarından Arzu Becerik söz alarak, sanıklardan Hakan Çelikkaya’nın savunmasının alınmamış olduğunu hatırlattı.
Sanığın bulunmamasının devletin sorunu olduğunu dile getiren avukat Becerik, “Hakan Çelikkaya’nın savunmasının alınmamış olması nedeni ile müvekkillerimin yargılanmasına devam edilmemesi gerekir” dedi.
Bu sırada sanık Hakan Çelikkaya salonda olduğunu belirtti. Bunun üzerine mahkeme sanık Hakan Çelikkaya’nın savunmasını dinledi.
Bir kafede olduğu sırada gözaltına alındığını belirten Çelikkaya, “Bende herkes gibi kalabalığın içindeydim. Polisin dağılın demesi üzerine olay yerinden ayrıldım. İddia edildiği gibi bende deniz gözlüğü yoktu” dedi.
Savcılıkta yanında deniz gözlüğü olduğu şeklindeki ifadeleri hatırlatılan sanık Çelikkaya, “Normal gözlüğüm deniz gözlüğü sayılmış olabilir. O zaman ki ifadelerimi kabul etmiyorum” dedi.
Duruşmayı erteleyen mahkeme ifadesi alınmayan sanıklardan Murat Sezgin’in savunmasının alınabilmesi için hakkında yakalama karar çıkarttı.
Mahkeme ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılarak 8 Temmuz 2013 günü Gezi Parkı’nın açılış saati ve çekilen görüntülerin saatinin sorulmasına karar verdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında yer aldığı 5 şüpheli hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma" suçlarından 5’er yıldan 13’er yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede diğer 21 şüphelinin hakkında ise "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri" iddiasıyla 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Bu haber toplam 3442 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim