• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 35 °C

Hdp Grup Başkan Vekili Pervin Buldan Tehdit Dolu Sözler

Hdp Grup Başkan Vekili Pervin Buldan Tehdit Dolu Sözler
HDP Grup Başkan Vekili ve İstanbul 3’üncü Bölge milletvekili adayı Pervin Buldan, hükümetin Kobani ve Roboski’deki tutumunu unutmadıklarını, seçimden sonra olası bir koalisyonda AK Parti ile hükümette yer almayacaklarını, dışarıdan da destek vermeyecekler

HDP Grup Başkan Vekili ve İstanbul 3’üncü Bölge milletvekili adayı Pervin Buldan, hükümetin Kobani ve Roboski’deki tutumunu unutmadıklarını, seçimden sonra olası bir koalisyonda AK Parti ile hükümette yer almayacaklarını, dışarıdan da destek vermeyeceklerini söyledi.

"Barajı aşamamamız yeni bir kriz anlamına gelir" diyen Buldan, "AK Parti adaylarının meclise gitmesini Hakkari halkı kabul etmez. Ben de etmem, Diyarakır’daki, Şırnak’taki seçmen de kabul etmez. Dolayısı ile Türkiye yeni bir kriz yaşar, hemen ardından erken seçim alır" diye konuştu.

"KABUL ETMEYİZ"
“Barajı aşmamamız yeni kriz anlamına gelecektir. Örneğin Hakkari’de 3 milletvekili çıkarır. Seçimenin yüzde 90’ı HDP’ye oy verir. Bu dönem yine HDP 3 milletvekili çıkaracak oy alır ancak barajı aşamazsa bunların yerine AKP adaylarının meclise gitmesini Hakkari halkı kabul etmez. Ben de kabul etmem. Aynı şekilde; Diyarakır’daki, Şırnak’taki seçmen de kabul etmez. Demokratik her türlü tepkisini ortaya koyabilir.

"HÜKÜMETİ ERKEN SEÇİME ZORLAR"
Hükümeti erken seçime zorlar. Dolayısı ile Türkiye yeni kriz yaşar, hemen ardından erken seçim alır. Biz o durumda demokratik mücadelemizi, siyasetimizi, muhalefet çalışmasını parlamento dışında yaparız. HDP kadar halkın içinde olan bir parti yoktur. Dışarıdan demokratik mücadelesini, siyasetini yapar halkın yanında yer alır.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2999 defa okunmuştur
Yorumlar
Sevilay Yıldız
30 Mayıs 2015 Cumartesi 14:04
14:04
Barzaninin kobani açıklamasında hükümete teşekkür etmiş.Türkiye olmasaydı kobani düşerdi diyor.
176.43.140.236
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim