• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 28 °C

HDP heyetinden Şok Öcalan taslağı ve Kandil Beyenatı

HDP heyetinden Şok Öcalan taslağı ve Kandil Beyenatı
PKK ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıldı. HDP Gurup Başkan vekili olan Pervin buldandan çok önemli açıklamalar geldi bu çok önemli açıklamalar Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Buldan,KCK yetkilileri ile yapılan çok önemli görüşmeye ilikin çok det

PKK ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıldı. HDP Gurup Başkan vekili olan Pervin buldandan çok önemli açıklamalar geldi bu çok önemli açıklamalar Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Buldan,KCK yetkilileri ile yapılan çok önemli görüşmeye ilikin çok detaylı açıklaalarda bulundu Med Nuçe televizyonuna


Pervin Buldan şunları söyledi:

"Taslağı kabul ettiklerini, önümüzde çok fazla bir zamanın olmadığını, hükümetin bir an önce bu taslağı kabul ederek, müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini ifade ettiler"
KANDİL DEMİRTAŞ'I SAF DIŞI BIRAKTI

Kandil'in taslağı kabul etmesi, Öcalan'a bağlılık ifadesi olduğu kadar, Kobani olaylarında Öcalan'ın sukunet çağrılarına rağmen insanları sokağa döken Demirtaş'ı da saf dışı bıraktığı anlamına geliyor.

Hatırlanacağı üzere Kobani olayları bahane edilmiş ve Demirtaş'ın çağrısıyla sokak olayları başlamıştı. Bu eylemlerde 41 insanımız hayatını kaybetmişti. Demirtaş o çağrıyı, Öcalan'ın tüm sukunet çağrılarına rağmen yapmıştı. Öcalan ayrıca tek bir açıklamasıyla sokaktaki insanları geri çekmişti.

Kandil ise yaptığı bu hamleyle Öcalan'a destek verirken, deyim yerindeyse Demirtaş'ı da çizdiğini net olarak ortaya koydu.

Bu haber toplam 1789 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim