• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 28 °C

İmplant Diş uygulamaları hakkında

İmplant Diş uygulamaları hakkında
İmplantlar işlevini kaybeden bazı uzuvların ya da işlevsel ögelerin yerine yapılan yapay ögelerdir.

İmplantlar işlevini kaybeden bazı uzuvların ya da işlevsel ögelerin yerine yapılan yapay ögelerdir. Dişlerde de bu amaç için yapılan diş implantları, ömür boyu kalıcılık sağlayan en sağlam ve diş işlevine en yakın işlevi sağlayan yapay ögelerdir.

İmplant Nasıl Yapılır?

Diş implantları ufak operasyonlar halinde yapılır. Bu operasyonlarda her ciddi adım için bir seans ayrılmalıdır. Çünkü hastanın ağzını açık tutabilmesi ve işlemi kaldırabilmesi  ancak bir seans ile sınırlıdır. Hastayı yormamak, dokuları aşırı zedelememek için bu plan izlenir.

Diş implantı için genellikle ilk seans muayene ve tespitler, tedavi planın hazırlanması, hastanın ağzından, dişlerinden ölçü alınması ile geçer. Bazen hastanın tedaviye başlamadan önce bazı ilaçlar kullanması gerekebilir. Bu ilaçlar bittikten sonra tedavi başlatılabilir.

İmplant yapımı başlaması için diş leri sarmalayan dokular kesilerek kenarlara sıyrılır. Çünkü bu yumuşak dokular üzerinden çene kemiği delinemez. İmplant yerleştirilebilmesi için,  dişin bağlı olduğu çene kemiğinden implant için yuva açılmalıdır. Bu yuva çeşitli delgiler yardımı ile açılır. İlk olarak delik yapılmadan kemik üzerinden bir oyuk yapılır. Ardından önce ince sonra orta ve kalın uçlar ile kontrollü şekilde implanta uygun kalınlıkta delikler açılır.

Bu deliklere yerleştirilecek olan implantlar denenir ve bir sorun yoksa el değmeden implantlar deliklere yerleştirlir. Sonra implant ile dişi tutacak oaln ufak parça da aynı yuvaya yerleştirilir ve kesiler dikilir. Kesiler bir süre iyileştikten sonra, implant üzerinden küçük bir çizgi açılır ve bu çizgiden dişi tutacak olan ufak parça çıkartılır. Bu parça ile hastanın diş ölçüsüne uygun olarak üretilen yapay diş monte edilir. Bu aşamaların hepsi her adım prova edildikten sonra sabitlenerek yapılır. Çünkü implantta yapılan ufak hatalar tedavi sürecini uzatır.

Diş implantı diğer diş tedavilerine oranla daha derin ve yorucudur. Fakat implant bir çeşit diş ameliyatı sınıfında olduğu için her seans kuvvetli lokal anesteziler eşliğinde yapılır. Korkutucu görünen bu tedavide hasta hiç bir acı hissetmez.

Diş İmplantları Hangi Dişler İçin Yapılabilir?

Diş implantları, ölen, işlevini kaybeden, kökleri ciddi şekilde iltihaplanmış olan ve hastaya ciddi rahatsızlıklar veren dişlerin tümü için yapılılabilir.

Diş İmplantı Her Diş İçin Ayrı Ayrı mı Ekilmeli?

Diş implantları her diş için ayrı ayrı ekilmez. Örneğin yanyana olan 3 dişin kaybı söz konusu ise 2 uça diş implantı ekilir. İmplant üzerine gelecek olan dişler ise köprülü dişler  olarak tasarlanır. Bu şekilde çene kemiği 3 kere delinmemiş olur. Bunun yanı sıra implant üzerine yapılacak olan kalıcı protezler uygulanacaksa ve bu protezler üst ya da alt çene için bütün diş takımını kapsayacaksa, tutucu görev görecek implant ekimi yeterlidir. Bunun için diş takımının genişliğine göre çene kemiğine yapılacak olan 3 – 4 implant ekimi yeterli olacaktır.  Ayrı ayrı 14 tane implant ekimi yersizdir.

Bakınız :

Diş İmplantları Alerji Yapar mı?

İmplantlar özel alaşımlardan üretilir. Bu alaşımlar insan vücudu ile uyumlu olan alaşımlardır ve alerji yapma olasılıkları düşüktür.

Diş İmplantı Fiyatları Nedir?

Diş implantı fiyatları, yapılacak diş muayenesi ile netleşir. Çünkü hastanın ağzına kaç tane implant ekileceği, implantların tipi, yapılacak olan diş sayısı, diş yapılacak olan malzemeler fiyatları değişken kılar. Bu nedenle randevu alarak doktorumuza muayene olmanız gerekir.

Bakınız :

Diş İmplantı Üzerindeki Dişler Kırlır mı?

Yapılan dişler bazı kazalar ve darbeler sonucu kırılabilir  ya da bir bölümü deforme olabilir. Bu gibi durumlarda implantlara dokunulmadan sadece dişler yenilenir. Bu dişler genellikle porselenden yapılır.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
Etiketler: ,
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim