• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Siirt 14 °C

Kahramanmaraş'ta yasak şoku!

Kahramanmaraş'ta yasak şoku!
Kahramanmaraş'ta yasak şoku!Maraş olayları yıldöünümüme ait hertürlü anmaya yasak!Kahramanmaraş Valiliği, Maraş katliamı ile alakalı her türlü anmaya yasak getirdi.Olası anma etkinlikleri yasaklandı.

Kahramanmaraş Valiliği, Maraş katliamı ile alakalı her türlü anmaya yasak getirdi.Olası anma etkinlikleri yasaklandı.

Amaç Maraş katliamının 36'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma yürüyüşüne 'olası olayların bir kez daha yaşanmaması olarak açıklandı.

Kahramanmaraş Valiliği, Maraş katliamının 36'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenecek her türlü basın açıklaması, yürüyüş ve eylemlerinin yasaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentteki dernekler tarafından 21 Aralık Pazar günü Gar Meydanı'nda 'Maraş Olayları Sırasındada Hayatını Kaybedenleri Anma' konulu yürüyüşüne 'olası olayların bir kez daha yaşanmaması amacıyla' izin verilmediğini ve benzer toplantı ve gösterilerin yasaklandığının uygun görüldüğünü duyurdu.


Açıklamada, kentteki huzur ve güven ortamının sağlanmasının devletin görevi olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:
"21 Aralık 2014 Pazar günü 11.00-14.00 saatleri arasında TCDD Gar Meydanı'nda, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında; 1978 yılında yaşanan 'Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma' konulu yürüyüş ve açık hava toplantısı ile ilgili müracaat Valiliğimizce değerlendirilmiş olup 1978 yılında ilimizde yaşanan olaylar toplumun tüm kesimleri tarafından kınanmaktadır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tüm milletimizin en büyük arzusu olmakla birlikte, toplumsal barış ve huzurun korunması da devletimizin görevidir. Aradan geçen süreçte ilimizin tüm kesimlerinde oluşan, huzur ve barış sürecini zedeleyecek her tür hareketlerden kaçınmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu yıl yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşünün tertip edenlerin de iyi niyetini aşıp, kontrolden çıkarak suça evrilebileceğini, bu tür olayların ilimiz de bir daha yaşanması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması valiliğimizce uygun görülmüştür."

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim