• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 13 °C

Lise Kominist İlçe Sorumsu Kıza Büyük Şok!

Lise Kominist İlçe Sorumsu Kıza Büyük Şok!
Lise Kominist İlçe Sorumsu Kıza Büyük ŞokDaha 2001 senesinde yasadışı örgüt operasnonunda gözaltına alınmakta olan bir kişi o bizim şişli bölgesi sorumlumuzdur ifadesini vermesinin ardından 13 yıl sonra Senner Güven adlı genç kadın cezaevine düşmesine seb

Daha 2001 senesinde yasadışı örgüt operasnonunda gözaltına alınmakta olan bir kişi o bizim şişli bölgesi sorumlumuzdur ifadesini vermesinin ardından 13 yıl sonra Senner Güven adlı genç kadın cezaevine düşmesine sebebiyet verdiği ortaya çıktı.

Radikal'de şu ifadelere yer verildi:İstanbul’da, 2001 yılında yasadışı DHKP/C ile ilişkili olduğu iddiasıyla ‘Ülkemizde Gençlik’ adlı derginin bürosu basıldı. Büroda bulunan dokümanlar sonucu 30 genç hakkında ‘örgüt üyeliği’ savıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. O kişilerden biri de, Kocaeli’de yaşayan ve o tarihte 20 yaşında olan İnanç Yamaç’tı. Yamaç, emniyette alınan ifadesinde, yasal nitelikteki ‘Demokratik Liseler İçin Mücadele Komitesi’ (DLMK) içinde faaliyet yürüttüğünü belirterek, komitenin şemasını anlattı. Yamaç’ın iddiasına göre, bu komitenin 'Şişli sorumlusu', Sennur Güven adlı gençti. Güven’in aynı zamanda DLMK’nin İstanbul yöneticileri arasında olduğunu öne süren Yamaç, dava başladığında, bu ifadelerinin tümünü reddetti.

 

Bu haber toplam 2701 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim