• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • Siirt 20 °C

Özgecan Aslan cinayetine sosyal medyada tepkiler çığ gibi!

Özgecan Aslan cinayetine sosyal medyada tepkiler çığ gibi!
Yakılırak canice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sosyal medyada katillerin idam edilmesi için sayfalar açıldı tepkiler çığ gibi büyüdü.

 

Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde okuyan Özgecan Aslan (20), 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus’ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla gezdi. Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrılan ve ikamet ettiği Mersin'e gitmek isteyen Özgecan Aslan, iddiaya göre şehirlerarası sefer yapan minibüse bindi. O saatten sonra Özgecan Aslan’dan haber alınamayınca, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapıldı.

Bunun üzerine polis ve jandarma çalışma başlattı. Dün Özbek Mahallesi yakınlarında trafik kontrolü yapan jandarma trafik ekipleri, durdurdukları minibüs içinde kan izlerini gördü. Jandarma, polis ile birlikte yaptığı çalışmada araçta bulunan N.A. (50), oğlu A.S.A. (26) ve F.G.'yi (20) gözaltına aldı.
Gözaltına alınan 2 kişi, genç kızı benzin döküp yakmaya çalıştıklarını, Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı yakınındaki Cin deresine attıklarını itiraf ettiler. Olaya karıştığı iddia edilen bir kişi de aranıyor.Genç kızın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan (20), 11 Şubat günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus’ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla dolaştı. Genç kız, daha sonra Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan S.A.’nın (26) kullandığı minibüse bindi. Genç kızdan bir daha haber alınamazken, Özbek Mahallesi yakınlarında trafik kontrolü yapan jandarma ekipleri minibüsü tesadüfen durdu. Şüpheli hareketlerde bulunan minibüs sürücüsü jandarmanın dikkatini çekti. Jandarma, takip ettiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı. Sürücü S.A. ile babası N.A. (56) ve F.G.'nin (20) bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Şoför S.A., müşteri olarak minibüse aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini ve kan izlerinin o yüzden olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan 3 şüpheli, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Araştırmasını sürdüren jandarma, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın kayıp olduğu bilgisi üzerine tekrar minibüsü aramaya başladı. Jandarma ve polis ekipleri, ortak yaptıkları çalışmada gündüz saatlerinde N.A. ve F.G.’yi birlikte yakaladı. Suçlarını itiraf eden 2 şüpheli, genç kızı öldürdükten sonra benzin dökerek yakıp Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi’ne attıklarını itiraf ettiler. Çalışmalarını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, akşam saatlerinde S.A.’yı da bir alışveriş merkezinin arkasında yakaladı. Gözaltına şüpheliler, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş tedbir alırken, şüpheliler hastanede bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Sağlık kontrolü sonrası şüpheliler, yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneden çıkartıldı.
S.A.’nın genç kızı minibüste öldürdükten sonra babası N.A. ile arkadaşı F.G.’den yardım istediği iddia edildi. Öldürülen üniversite öğrencisinin daha sonra 3 şüpheli tarafından Çamalan Mahallesi Cin Deresi mevkiinde yakıldığı öğrenildi. Minibüs sürücüsü S.A.’nın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olan ve yakılarak öldürülmüş halde bulunan Özgecan Arslan için ünlü isimler sosyal medya hesaplarından #ÖzgecanArslan hashtagiyle  bu vahşete sessiz kalmadı.Twitter hesaplarından tepkilerini gösteren ünlüler arasında, Demet Akalın, Gökhan Özen, Nejat İşler, Zafer Peker, İrfan Değirmenci,Pınar Altuğ, Oya Aydoğan, Hilal Cebeci, Burcu Esmersoy, Sedef Avcı ve yazar Ahmet Ümit gibi birçok isim de yer alıyor.
Öte yandan Bugün saat 13.00'de üniversiteli Özgecan Aslan cinayetine dikkat çekmek için İstanbul'da da bir yürüyüş düzenlenecek. Nejat İşler'in attığ Tweet'e göre, ünlü isimlerin destek vereceği yürüyüş saat 13.00'de Fransız Konsolosluğu önünden başlayacak ve Galatasaray'a kadar sürecek.
 

 

Bu haber toplam 3745 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim