• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 35 °C

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 'En Çok Dış Yardım Yapan Üçüncü Ülkeyiz'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 'En Çok Dış Yardım Yapan Üçüncü Ülkeyiz'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin en fazla dış yardımda bulunan üçüncü ülke olduğunu ifade ederek, “Başta Suriyeli misafirlerimiz olmak üzere, her türlü alanda verdiğimiz hizmetlerin bedeli 5 milyar doları bulmuştur” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mövenpick Otel’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Yönlendirme Komitesi Toplantısı’nın kapanış oturumuna katıldı.

 

Toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu, sağlık sistemlerine bağlı kısıtlı kapasitelerinin birçok yaşam kaybına neden olduğunu ifade ederek, “Son Ebola salgını başta olmak üzere herhangi bir salgının kontrolden çıkmasının ardından kontrol amaçlı yapılan büyük ölçekli harcamalar ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri gelecek adına farklı bir soruna da ortaya koymaktadır. Bu alandaki çabalarda İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da sorumluluk üstlenerek duyarsız kalmamasından duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim” dedi.


Bakan Müezzinoğlu, uluslararası yardım çağrılarıyla harekete geçen değil, uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek konusunda aktif rol alan İslam İşbirliği Teşkilatı’na ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu kapsamda inançlarımız İslam anlayışı ve ümmet bilinciyle hareket etme anlamında özgün bir rolü olan örgütümüzün son dönemde sağlık alanındaki çalışmalarına hız kazandırması büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

 


“EN ÇOK DIŞ YARDIM YAPAN ÜÇÜNCÜ ÜLKEYİZ”

Türkiye’nin en çok dış yardım yapan üçüncü ülke olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, “Ülkemiz bugüne kadar insan sağlığını tehdit eden tüm olaylara ve yardıma muhtaç olan insanlara imkanları doğrultusunda dil, din, ırk, coğrafya farkı gözetmeksizin tamamen insani refleksle insani yardım yapma gayreti içerisinde olmuştur.

 

Son dönemde yapmış olduğumuz bu dış yardımlar ülkemizi Amerika ve İngiltere’den sonra en çok dış yardımda bulunan üçüncü ülke konumuna getirmiştir. Başta Suriyeli misafirlerimiz olmak üzere, eğitimden sağlığa her türlü alanda imkanlarımızın da ötesinde şartlarımızı zorlayarak verdiğimiz hizmetlerin bedeli 5 milyar doları bulmuştur” diye konuştu.

 


Bakan Müezzinoğlu konuşmasının sonunda Afganistan’daki saldırıya da değinerek, “Afganistan’da şehit olan askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2243 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim