• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 28 °C

Taş Atan Çocukların Ailelerine kötü haber ...

Taş Atan Çocukların Ailelerine kötü haber ...
6-7 Ekim olayları ile ilgili Diyarbakır valisi gazetecilere bir dizi açıklamada bulundu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 6-7 Ekim tarihinde yaşanan olayları değerlendirerek çok önemli açıklamalarda bulundu işte vali Aksoy'un o açıklamaları

Siirt Ajans 6-7 Ekim olayları ile ilgili Diyarbakır valisi gazetecilere bir dizi açıklamada bulundu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 6-7 Ekim tarihinde yaşanan olayları değerlendirerek çok önemli açıklamalarda bulundu işte vali Aksoy'un o açıklamaları

Taş Atan Çocukların Ailelerine kötü haber ...

Geçtiğimiz Eylül ayında Samsun Valiliği’nden Diyarbakır Valiliği’ne tayin edilen Hüseyin Aksoy, şehirde vazife oluşturan gazetecilerle tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, çözüm süreci, alana yatırımlar, 6-7 Ekim’de yaşanan fazla fazla sayıda ölümle sonuçlanan toplumsal vakalar ve Diyarbakır Valiliği sebebi ile çocukların istismarlarına yönelik tahsil edilen tedbirleri anlattı. Konuşmasında vazife yaptığı alanları söz eden Vali Aksoy, muhtelif ilçelerde kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı’nda müfettişlik, Muğla, Mersin, Samsun illerinde valilik yaptığını söyledi.
“YATIRIMCILARIN GELMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Bölgede çözüm süreciyle müşterek ortaya konulan gelişmelerle enlem şekilde müspet bir hava yaşanmaktayken 6-7 Ekim’de yaşanan olayların bölgenin bir nebze de olsa havasını bozduğunu aktaran Vali Aksoy, Diyarbakır sahip bulunduğu potansiyelleriyle bunu aşacağını aktardı. Bölge halkının barışa bulunan istek ve isteklerinin üst noktada olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, önümüzdeki zamanlarda bu olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Bölgenin yatırımlarının artırılması ve alana yeni yatırımların gelmesi öncelikli hedeflerinin olduğunu dile getiren Vali Aksoy, “Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme sahasının bir an öncelikle faaliyete geçmesi ve buraya yeni yatırımcıların gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede hem var yatırımcılarımızın kazanç yapmaları hem yeni yatırımcılarımızın bölgemize gelmesi meselesinde çalışmalarımızı bundan sonra daha ayrıcalıklı bir noktaya nakil gayreti arasında olacağız” dedi.
“ZIRHSIZ BİR ARAÇLA ÇEVİK KUVVET EKİBİNİ O OLAYLARA GÖNDERDİĞİNİZDE ŞEHİT VERİRSİNİZ”
Bir gazetecinin 6-7 Ekim olaylarında güvenlik zafiyetinin olup olmadığını sorusunu da cevap veren Vali Aksoy, polisin 6-7 Ekim olaylarında fazla fazla tahrik edildiğini söyledi. Vali Aksoy, “Şehrin 26 ayrı noktasında tıpkı anda belirli vakalar yaşandı. Olaylara müdahale etmek dileyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Zırhsız bir araç ile çevik efor ekibini o vakalara gönderdiğinizde şehit verirsiniz. Belki de şehit verilmesi istenilmesi beklenildi. Şehit verildiğinde, şehit bulunan polisin yanındaki arkadaşı amacı nasıl gözeterek karşılık vereceğini sizlerde taktir edersiniz. Ama tüm bu vakalarda güvenlik birimlerimiz fazla fazla sağduyulu davranmıştır. Olayların daha ayrıcalıklı noktalara taşınmaması açısından çaba gösterildi. Güvenlik güçlerimiz fazla fazla provoke ve tahrik edildi. Arkadaşlarımız sağduyuyla devinim etti. Çevik efor polisimizi o vakalarda sokağa bıraktığımızda fazla fazla ayrıcalıklı sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik. Olaylara TOMA ve zırhlı araçlarla müdahale edildi. Polisimiz bulunan gücüyle, sonrasında jandarma ve kolordudan destek almak şekli ile olayların önlenmesi meselesinde soğuk kanlı ve sağduyulu bir çaba gösterildi” ifadelerini kullandı.

 


“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ AMA BİZ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KARARTMAMALIYIZ”


Bir gazetecinin, Diyarbakır Valiliği sebebi ile önceki gün çocukların istismar edilmelerine yönelik tahsil edilen kararlar kapsamında taş atan çocukların ailelerine Kabahatler Kanunu kapsamında uygulanacak cezai işlemenin olayın işlenmesine yönelik caydırıcı etsinin olup, olmayacağının sorusuna cevap sağlayan Vali Aksoy, “Aldığımız kararları sırf taş atan küçükler için sınırlandırılmaması gerekiyor. Çocuklar bizim geleceğimiz fakat biz çocuklarımızın geleceğini karartmamalıyız. Onların geleceğini maksimum biçimde hazırlamalıyız. Burada herkese mühim vazife ve sorumluluklar düşüyor. Olayların bir tarafına baktığımızda 12 yaşın altında küçükler var. Bu kabul ve izah edilemez. Çocukların noktayı okullar ve ailelerinin yanıdır. Sokakta çocukların bu vakalar için kullanılması kabul edilemez. Aldığımız kararda sırf taş atan çocuklarla ilgili karar değildir. Çocukların okula devamı, uyuşturucu, öteki fena madde bağımlılığıyla bulunan konulardaki alınacak kararlar, atari salonları ve buna benzer yerlere gitmeleri meselesinde aldığımız kararlar var” biçiminde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim