• BIST 9555.93
  • Altın 2479.985
  • Dolar 32.4624
  • Euro 34.5687
  • Siirt 22 °C

THY Uçağında Ebola şoku!

THY Uçağında Ebola şoku!
THY Uçağında Ebola şoku!Türk Hava Yolları(THY) uçağında asrın hastalığı Ebola paniği yaşandı.

Türk Hava Yolları(THY) uçağında asrın hastalığı Ebola paniği yaşandı.HY'nin Milano-İstanbul seferini yapan uçak ebola paniği üzerine piste geri döndü.

Yüksek ateş rahatsızlığı bulunan Burkina Faso vatandaşı M.D.'nin, sağlık kontrolünden geçtikten sonra faranjit olduğu anlaşıldı.

Türk Hava Yolları'nın Milano-İstanbul seferini yapan uçağında İtalya'da bir yıldır yaşayan Burkina Faso vatandaşı M.D. uçuş sırasında rahatsızlandı. Transit olarak İstanbul'dan Burkina Faso'ya gidecek olan erkek yolcunun uçuş sırasında 39.5 olan yüksek ateşiyle ilgili kabin görevlileri, uçağın kaptan pilotunu bilgilendirdi. Bunun üzerine kaptan pilot da THY Uçuş Merkezi ile bağlantıya geçerek inişte doktor isteğinde bulundu. Uçağın Atatürk Havalimanı'na inişinden sonra yolcu ile ilgili sağlık ekipleri alarma geçti.

UÇAKTA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Uçağa giren Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü sağlık ekipleri yolcuyu uçakta sağlık kontrolünden geçirdi. Yapılan kontrollerde ebola belirtileri göstermeyen ve ateşi normal çıkan yolcunun transit olarak uçuşunun devamına izin verildi. Ancak aynı uçakta seyahat eden bazı yolcular ebola paniğinin etkisinden çıkamadı.

Riskli bölgeden gelmeyen yolcu ile ilgili endişeye kapılan yolcular sağlık ekiplerinden Burkina Faso vatandaşı M.D.’nin ebola olmadığına dair kendilerine bilgi verilmesini istedi. 1,5 saat uçağın içinde bekleyen yolcular sağlık ekipleriyle görüştü ve yolcunun riskli bölgeden gelmediği bilgisini alınca ikna oldu. Uçağın yapılacak işlemlerin ardından normal seferine devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim