• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Siirt 20 °C

Türk Bayrağını İndiren O Şahıs İçin Nihai Karar Verildi!

Türk Bayrağını İndiren O Şahıs İçin Nihai Karar Verildi!
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan bayrakindirme olayıyla ilgili çok önemli bir gelişmeyaşandı.Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda direğe tırmanarakindirdiği Türk bayrağıyla ilgilitüm dikkatleri üzerineçeken Ömer Mutlu için beklenen karar

SİİRTAJANS.COM- Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan bayrak indirme olayıyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda direğe tırmanarak indirdiği Türk bayrağıyla ilgili tüm dikkatleri üzerine çeken Ömer Mutlu için beklenen karar verildi.

Diyarbakır Lice’de 7 Haziran’da yol kesme eylemlerinde güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanması sonrası çıkan çatışmalarda Ramazan Baran ve Baki Akdemir yaşamalarını yitirdi.Öldürülen Ramazan baran’ın cenaze töreninde 8 Haziran’da büyük olaylar çıkmıştı.Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda yüzü maskeli bir şahıs direğe çıkarak Türk bayrağını indirmişti.Yaşanan bayrak indirme olayı çok büyük bir ses getirmişti.İşte o şahıs Ömer Mutlu için 26 yıl hapis cezası istendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Ömer Mutlu hakkında Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, sanık Mutlu için '2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, askeri yasak bölgelere girme, devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada olayla ilgili diğer şüpheliler için yürütülen soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1502 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim