• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Siirt 12 °C

Ve Beklenen Sefere Yarın Start Veriliyor!

Ve Beklenen Sefere Yarın Start Veriliyor!
Türkiye'de hayata geçirildiği günden bugüne geçen süre zarfında büyük rağbet gören ve yolcu sayısı her geçen gün artan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahati en çok kadınların tercih etmesi dikkat çekiyor.Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, Cumhurbaşkanı ve

Türkiye'de hayata geçirildiği günden bugüne geçen süre zarfında büyük rağbet gören ve yolcu sayısı her geçen gün artan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahati en çok kadınların tercih etmesi dikkat çekiyor.Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılımıyla yarın Konya Gar'da düzenlenecek törenle seferlerine başlayacak. Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri başlıyor. Otobüsle 10-11 saat, konvansiyonel trenlerle 13 saat olan Konya-İstanbul arası, hattın açılmasıyla 4 saat 15 dakikaya düşecek.

Konya-İstanbul arasında seyahat süresinin mevcut durumda otobüsle 10-11 saat, konvansiyonel trenlerle 13 saat sürdüğüne işaret eden Elvan, Konya-İstanbul hattının açılmasıyla bu sürenin 4 saat 15 dakikaya düşeceğini belirtti.Konya-İstanbul YHT'nin, konforlu, güvenli, çevreye saygılı ve ekonomik oluşuyla demiryoluna ilgiyi arttıracağını vurgulayan Elvan, günde 2 gidiş 2 dönüş olarak hizmet vermeye başlayacak YHT'lerin Konya’dan 6.10 ve 18.35’te hareket edeceğini belirtti. Lütfi Elvan, İstanbul’dan (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek YHT’lerin, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergahında hizmet vereceğini kaydetti.

 

Konya-İstanbul seferlerinin başlamasıyla birlikte YHT'lerin sefer ve hareket saatlerinde yeni düzenleme yapıldığını bildiren Bakan Elvan, buna göre; Ankara-İstanbul-Ankara arasında günlük 10 sefer, Konya-İstanbul-Konya arasında günlük 4 sefer, Ankara-Konya-Ankara arasında günlük 14 sefer, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında günlük 8 sefer olmak üzere toplam 36 sefer yapılacağını açıkladı.

 

YHT'lerde erken bilet alan yolcuların  42,5 liradan başlayan fiyatlarla seyahat etme imkanına kavuşacağını vurgulayan Elvan, "Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilebilirken; genç, öğretmen, TSK mensubu,  60-64 yaş,  basın mensubu,  gidiş-dönüş bileti alan yolcular yüzde 20 indirimli olarak, 7-12 yaş arası ve 65 yaş üstü olan yolcular yüzde 50 indirimli olarak hesaplı, konforlu, çevre dostu ve güvenli seyahat imkanı bulacak" diye konuştu.

 

Öte yandan, Konya-İstanbul seferlerinin başlaması ile birlikte yolcuların Ankara–İstanbul YHT'lerde sunulan "Plus" hizmeti ile tanışacağını ifade eden Elvan, "business" ve "ekonomi' bölümünde seyahat eden yolcuların 15 lira karşılığında sabah seferlerinde kahvaltı, akşam seferlerinde sıcak yemek alma imkanına sahip olacağını belirtti.

 

Bu haber Google arama motoru kullanılarak Kaynak Site olan bu site den alıntı yapılmıştır. Haberin tüm sorumluluğu kaynak siteye aittir ve sitemiz bu haber dolayısı ile sorumlu tutulmamalıdır. Buna rağmen haberin kaldırılmasını istiyorsanız lütfen yukarıdaki tekzip linklerinden haberin kaldırılmasını talep edebilirsiniz

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim