• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Siirt 18 °C

Zorunlu Din Dersiyle İlgili Şok Gelişme

Zorunlu Din Dersiyle İlgili Şok Gelişme
Milli Eğitim Bakanlığı'nca Antalya'da düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda, dört ana başlık altında 3 gün süren komisyon toplantıları ardından Genel Kurul görüşmelerine geçildi. Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda 1, 2 ve 3'üncü sınıfl

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Antalya'da düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda, dört ana başlık altında 3 gün süren komisyon toplantıları ardından Genel Kurul görüşmelerine geçildi. Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda zorunlu din dersinin verilmesi kabul edildi.Milli eğitim şurası tarafından alınan tavsiye kararları genellikle uygulanmaz ama ilkokullar için alınan zorunlu din dersi uygulaması hemen bakanlık tarafından kabul edildiği belirtildi. Zorunlu din dersiyle ilgili tartışmalar henüz son bulmuşken İlkokul 1,2 ve 3. sınıflara da zorunlu din dersi uygulaması getirildi.

19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda, ilkokul 1, 2. ve 3. sınıflara da din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, ilkokul 1, 2. ve 3. sınıflar için hazırlanacak din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretim programlarında da çoğulcu anlayışa yer verilmesi önerisi benimsendi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında toplanan 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu, "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularının ele alındığı komisyonlarda kabul edilen önerilerin oylamasına başlandı.

Bakan Avcı, Divan Başkanı sıfatıyla grup kararlarının oylamasına geçmeden önce şura gündem konularıyla sınırlı olmak koşuluyla, isteyenlerin önergelerini 3 imzalı bir şekilde sunulması için 10 dakikalık süre tanıdı.

Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim